Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner aikoo tehdä kaikkensa, jotta ensi kaudeksi voimaan astuva sääntö moottorimäärien rajoittamisesta vain kolmeen yksikköön heitettäisiin romukoppaan.

Keinona hallita kuluja F1-sarjassa on jo pitkään ollut valloilla moottoreiden käyttömäärää rajoittava sääntö. Tänä vuonna määrä on asetettu neljään moottoriin ja sen eri komponenttiin, mutta ensi kaudesta eteenpäin tarkoitus olisi selviytyä vain kolmella yksiköllä.

Hornerin mukaan idea on tuhoon tuomittu. Tallit ovat olleet jo tänä vuonna vaikeuksissa pysyä edes neljän yksikön rajoissa. Esimerkiksi viime viikonloppuna Monzassa peräti yhdeksän kuljettajaa 20:sta sai lähtöruuturangaistuksen.

Hornerin johtama Red Bull on ollut yksi suurimmista kärsijöistä. Renaultin voimanlähteet ovat olleet tänä vuonna epäluotettavia, ja jatkuvat keskeytykset ovat asettaneet suhteen koetukselle.

Horner yritti saada muutettua kolmen komponentin kiintiötä jo aiemmin kauden aikana järjestetyssä strategisen työryhmän kokouksessa, mutta tuolloin esitys ei mennyt läpi. Hornerin toiveissa onkin nyt, että Monzan useammalle tallille jakaantunut epäonni avaisi muidenkin tallipomojen silmät.

– Yritin saada tähän asiaan muutosta jo aiemmin, mutta en saanut silloin kannatusta. Toivottavasti tilanne olisi seuraavassa kokouksessa eri.