Vajaat kaksi viikkoa sitten ajettu Singaporen F1-kisa oli Mercedekselle lähes napakymppi. Lewis Hamilton ajoi voittoon ja Valtteri Bottas kolmanneksi samalla, kun Ferrari-kuskit Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel jäivät kokonaan pisteittä.

Britti Hamilton johtaa MM-sarjaa nyt 28 pisteen erolla, Mercedesin ero Ferrariin puolestaan on 102 pistettä.

Singaporen kisa oli, kuten aiemminkin on nähty, sääolojen puolesta melkoinen sirkus. Mainiosta tuloksesta huolimatta kisa saattoi jättää ilmaan myös kysymysmerkkejä.

– Sääolot ovat haasteellisia autoille, renkaille, kuljettajille ja tiimin henkilökunnalle, ja ne voivat usein monimutkaistaa kokonaiskuvaa. Hyvä luotettavuus on elintärkeää kaikilla toimintamme osa-alueilla, Mersu-pomo Toto Wolff pyöritteli Read Motorsportille.

Vaikka kauden loppupuolisko saikin Mercedesin kannalta lähes täydellisen alun, pitää Wolff jalat visusti maassa. Kautta on jäljellä vielä kuuden koitoksen verran.

– Meidän on oltava kärjessä jokaisella radalla, jos haluamme säilyttää johtomme molemmissa MM-taistoissa kauden loppuun asti, hän sanoi viitaten kuskien ja valmistajien pistetaulukoihin.

F1-kausi jatkuu viikonloppuna jälleen Aasiassa Malesian kisalla.