Tulevana viikonloppuna ajettava Singaporen GP tulee olemaan MM-taiston kannalta merkittävä mittelö. Edellisessä osakilpailussa Italiassa pistetaulukon kärkipaikan menettänyt Ferrarin Sebastian Vettel janoaa takaisin ykkössijalle, vaikka sitten pienen rengasriskin turvin.

Singaporen katuradan uskotaan sopivan Ferrarille Mercedestä paremmin. Vettel hakee Singaporesta täyttä pistepottia valitsemalla Lewis Hamiltoniin verraten erilaisen rengastaktiikan.

Vettel on valinnut itselleen 10 seosta ultrasoftia, mutta vain yhden setin supersofteja renkaita. Soft-renkaita sekä hän että Hamilton ovat valinneet kaksi seosta. Mikäli Vettel käyttää ainoan supersoft-seoksensa kisassa, joutuu hän lyömään tuoreen seoksen alleen vailla minkäänlaista kokemusta sen soveltuvuudesta rataolosuhteisiin. On mahdollista, että Vettel ajaa kilpailun lävitse yhdellä stopilla, jolloin soft-renkaalla ajetaan valtaosa matkasta.

Hamiltonilla on käytössään yksi seos enemmän supersofteja, mutta ultrasofteissa hänellä on yhden seoksen vaje saksalaiskuljettajaan nähden.

Valtteri Bottas on valinnut itselleen yhden seoksen softeja, peräti kolme seosta supersofteja ja yhdeksän settiä ultrasofteja. Kimi Räikkösellä vastaavat lukemat ovat 1, 2 ja 10.

Marco Talluto

@FinG_Marcuss
Set di gomme scelti da Piloti e Team per GP di Singapore 🇸🇬

Mescole portate da Pirelli: 💛❤️💜

#SingaporeGP #F1 #F1nightrace #NewsF1