Williamsin apulaistallipäällikkö Claire Williams kertoo tallijohdon seuranneen sydän kurkussa Lance Strollin ja Felipe Massan viimeisen kierroksen sijoitustaistelua Monzassa.

Upeasti kisaan eturivistä startannut Stroll teki parhaansa, mutta kilpailun loppuvaiheessa hän joutui puolustamaan seitsemättä sijaansa takaa hyökännyttä tallikaveriaan Felipe Massaa vastaan. Oman mausteensa soppaan toi myös Massan takana vaaninut Force Indian Sergio Perez, joka väijyi edellä ajaneiden virhettä.

Massa yritti ohitusta viimeisellä kierroksella, jonka seurauksena Williamsit jopa osuivat keskenään. Tallin onneksi vaurioilta kuitenkin vältyttiin, ja autot tulivat maaliin sijoilla seitsemän ja kahdeksan.

Claire Williamsin mukaan talli teki tietoisen päätöksen olla koskematta tallimääräyksin kuljettajien marssijärjestykseen.

– Halusimme antaa heille mahdollisuuden kilpailla, sillä se vaikeutti myös takana ajaneen Perezin hyökkäysmahdollisuuksia. Tilanne äityi hieman pelottavaksi viimeisellä kierroksella, mutta luotimme Felipeen täysin. Hän on kokenut kuski, ja hän tietää miten tärkeää pisteet meille ovat, Williams muisteli Autosportille.

Massan mukaan kontakti syntyi Strollin liikkeestä.

– Tulin hänen rinnalleen avausmutkan jarrutukseen, mutta hän siirtyi liikaa sivuun ja renkaamme osuivat. Onneksi mitään ei kuitenkaan sattunut.