Monzan GP:n aika-ajojen viivästyminen aiheutti F1-kuljettijassa turhautuneisuutta. Renaultin saksalaiskuljettaja Nico Hülkenberg ilmaisi turhautumisensa saksalaiselle Sport 1:lle.

– Puemme ja riisumme ajovarusteemme yhtä useasti, kun astumme ja nousemme ylös autosta. Kun kävi selväksi, että aika-ajot viivästyvät monella tunnilla ajattelin, että voisin tehdä jotain odottelua hyödyllisempää. Kuten vaikka nukkua, Hülkenberg sanoi.

Hülkenbergin mukaan ajo-olosuhteet eivät olleet niin vaikeat, että aika-ajoja piti siirtää usealla tunnilla. Hülkenbergin mukaan F1:sissä pystyttiin ajamaan sateisimmissa olosuhteissa ennen kuin kaikki autot siirtyivät käyttämään Pirellin renkaita.

– Vettä ei ollut radalla niin paljon, etteikö sillä olisi pystynyt ajamaan. Ongelma on se, että Pirellin renkaat kykenevät syrjäyttämään vain osan vedestä ennen kuin auto ajautuu vesiliirtoon.

– Kun rengasvalmistajia oli useampia, pystyimme ajamaan vaikeissa olosuhteissa. Nykyään rengastestejä ei ole niin paljon, varsinkaan märissä olosuhteissa, joten Pirellin on vaikea kehittää renkaitaan.