Formula ykkösten kauden 1997 maailmanmestari Jacques Villeneuve maalailee uhkakuvia Toro Rosson ja Hondan tulevasta yhteistyöstä. Kanadalaisen mielestä kumppanuudella on erittäin suuri mahdollisuus ajaa Red Bullin junioritalli tuhoon.

Honda on epäonnistunut surkeasti viimeisen kolmen kauden aikana. Heikot tulokset ja katteettomat lupaukset saivat McLarenin viheltämään lopulta pelin poikki ja hyppäämään Renaultin leiriin. Vaihtokaupassa Toro Rosso siirtyy Hondan asiakkaaksi.

Villeneuven mielestä yhtälön häviävä osapuoli on Hondan uus italli.

– En ymmärrä tallin ratkaisua. He ovat nähneet, mitä Honda on saanut aikaan viimeisen kolmen vuoden aikana. Miten he olettavat tilanteen nyt paranevan? Okei, he saavat rahaa japanilaismerkiltä, mutta hyödyttääkö se, jos he ovat viimeisiä? Villeneuve toteaa Autosportille.

Rahallinen hyöty voi jäädä moottoriturpana viime vuosina kunnostautuneen ex-kuskin mielestä lopulta hyvin pieneksi iloksi.

– Jos he ovat viimeisiä kahtena vuonna, ovat he jo tappiolla. Heidän täytyy olla erittäin varovaisia. McLaren selvisi, koska se on McLaren. Mutta nyt puhe on Toro Rossosta.