Mika Salon onnistunut tuurauskeikka vakuutti Ferrarin – katkera sopimuskuvio esti pysyvän unelmasiirron

Mika Salo täytti vuonna 1999 Ferrarin hänelle asettamat kovat tavoitteet tuuratessaan tähtikuljettaja Michael Schumacheria tämän loukattua itsensä. Mikäli Ferrari olisi ollut hieman verkkaisempi sopimusneuvotteluissaan, olisi suomalaiskuljettaja voinut toimia saksalaisen ajoparina kaudella 2000.

Salon Ferrari-ura käynnistyi pikahälytyksellä Schumacherin telottua jalkansa Silverstonessa heinäkuussa 1999. Tässä vaiheessa kautta Ferrari oli jo tehnyt suunnitelmia tulevaisuudestaan. Schumacherin aisapariksi seuraavaksi kaudeksi oltiin kiinnitetty Stewartilla erinomaista jälkeä tehnyt Rubens Barrichello. F1-maailmalle tyypillisesti asiasta luonnollisesti vaiettiin julkisesti.

Schumacherin tilalle hypänneen Salon otteet saivat Ferrarin kuitenkin katumaan jo tehtyä sopimusta. Italialaistalli näki Salon olevan ehkä sittenkin parempi vaihtoehto.

– Ne yrittivät päästä koko loppuvuoden eroon siitä sopimuksesta, mutta sen purkaminen osoittautui yksinkertaisesti liian kalliiksi, Salo toteaa.

Ferrari halusi pitää suomalaiskuljettajan kuitenkin lähellä, mikäli mahdollista tuuraajakuljettajaa jälleen tarvittaisiin. Talli järjesti Salolle paikan Sauberilta, joka käytti italialaismerkin moottoreita.

Salo ajoi vuoden aikana lukuisia hyviä suorituksia miehen mukaan ”hirveällä” autolla. Lisäksi Salolla oli ongelmia tulla toimeen tallipomo Peter Sauberin kanssa.

Katso yllä olevalta videolta, millaisen auton Jean Alesi Salolle ”testamenttasi”. Videolla Salo kertoo myös, kuinka hän pääsi luikahtamaan pois Sauberilta Toyotan F1-projektiin.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!