Mika Salo päätti F1-uransa jättiorganisaatiossa – yhteistyön katkeaminen helpotus: ”Kun vehkeet ei kulje, tuollaiset tiimit syyttävät ensimmäiseksi kuskeja”

Vuosia F1-sarjan pikkutalleissa kilpailuja kiertänyt Mika Salo pääsi kokeilemaan uransa lopussa, miltä tuntui työskennellä organisaatiossa, jossa ei ole puutetta rahasta.

Salo pestattiin hyvissä ajoin Toyotan F1-hankkeen keulahahmoksi. Kaudeksi 2002 sarjaan liittyneen japanilaismerkin panostus lajiin oli valtava. Välivuoden kilpailemisesta pitänyt Salo ajoi vuonna 2001 testejä enemmän kuin aiempina vuosina yhteensä.

Kilometrimäärät eivät kuitenkaan taanneet menestystä. Salo huomasi nopeasti, ettei Toyotan päätös tuoda työntekijät merkin rallitoiminnasta F1-maailmaan toiminut.

Vaikka Salo ajoi sensaatiomaisesti pisteille Toyotan ensimmäisessä kilpailussa, oli vuosi vaikea. Niinpä kun Toyota ilmoitti ostavansa miehen ulos seuraavan kauden sopimuksesta, ei Saloa juurikaan harmittanut.

– Kun vehkeet ei kulje, tuollaiset tiimit syyttävät ensimmäiseksi kuskeja. Kun ne on vaihdettu eikä muutosta tapahdu, vasta sitten aletaan muuttamaan muuta henkilökuntaa, Salo toteaa.

Yllä olevalla videolla Salo kertoo hurjin esimerkein, miten pahasti Toyota oli tuuliajolla F1-projektinsa kanssa. Tämä tarina jos mikä opettaa, ettei rahalla voi ostaa oikotietä onneen.