Mika Salo muistelee tallikavereitaan: Parhaaksi tallikaveriksi yllättävä valinta, arvostus Irvinen ajotaitoja kohtaan yllättää

Mika Salo näki monenlaisia tallikavereita pitkällä F1-urallaan. Toista autoa kuskasivat vuorollaan niin laadukkaat nimet kuin myös enemmänkin rahalla paikkansa sarjassa ansainneet ratinvääntäjät. Salo tuli kaikkien kanssa toimeen, sillä lähes järjestään hän oli tallin sisäisessä vertailussa se nopeampi kuljettaja.

SuomiF1-sivuston haastattelussa suomalaiskuski nostaa esille pari nimeä, jotka ovat jääneet hänen mieleensä. Kovimmaksi tallikaverikseen Salo nimeää kauden 1997 Tyrrell-veljen Jos Verstappenin.

– Hänen kanssaan minulla synkkasi hyvin. Hän oli myös varmaankin nopein tallikaveri, joka minulla koskaan oli. Hän ei ollut hirveän tasainen, mutta todella nopea yhdellä kierroksella, Salo analysoi.

Salon F1-uran huippuhetki, aikakausi Ferrarilla, toi hänelle tallikaverikseen hyvän ystävän Eddie Irvinen. Irlantilainen voitti kyseisellä kaudella neljä kisaa, mutta Salo tunsi ystävänsä.

– Tunsin hänet jo Japanin ajovuosiltani. En pitänyt häntä megakuskina ennenkään, joten en pitänyt häntä sellaisena tallikaverinanikaan, Salo naurahtaa.

Yllä olevalla videolla Salo perkaa lävitse myös muut tallikaverinsa. Videolla Salo käy myös lävitse, millaisia ongelmia BAR-kisojen tallikaveri Jacques Villeneuven eriskummallisella autolla ajaminen suomalaiselle tuotti.