Mika Häkkinen lopetti kilpauransa F1:ssä vuoteen 2001. Kaksinkertainen maailmanmestari teki yllättävän paluun F1-auton rattiin vuonna 2006 suorittaessaan testiajoja McLarenille.

Häkkinen kommentoi f1fanatic.co.uk:n mukaan, että paluu tositoimiin olin lähellä.

– Se oli todella lähellä. Eläköidyin vuonna 2001. Muutama vuosi lopettamisen jälkeen sain tietyn tunteen ja kipinän. Olin henkisesti ja fyysisesti valmis tekemään paluun F1:siin.

– Harjoittelin valtavat määrät. Lensin Englantiin kokeilemaan McLarenin simulaattoria. Vietin siellä päiviä. Vuosi oli luultavasti 2004 tai 2005. Olin täysin valmis tekemään paluun. Kaksinkertaisena maailmanmestarina tiesin, että olisin kunnossa. Olisin parempi kuin koskaan.

Häkkinen paljasti neuvotelleensa Williams-tallin kanssa mahdollisesta sopimuksesta.

– Se ei lopulta toiminut. Suurilta osin sen takia, että neuvottelut olivat kuin vuoristorata. En pitänyt siitä. Suomalaiset ovat hyvin mustavalkoisia; joko asiat tehdään, tai sitten jätetään tekemättä.

Häkkinen paljasti, että pieleen mennyt testiajo sai lopulta kaksinkertaisen maailmanmestarin muuttamaan mielensä paluun suhteen. Auton tekninen vika muistutti Häkkistä F1:n kimurantista luonteesta.

– Tämä on F1 – jatkuvaa ongelmien ratkomista. Halusinko palata siihen? Minulla oli syyni lopettaa. Jos tekisin paluun, samat ongelmat odottaisivat minua. Onneksi testiajo ei sujunut hyvin.