© Kuva: Getty Images

McLarenin Renault-sopimuksessa piilee yksi hurja lisäetu – nostaako tallin takaisin kärkikahinoihin?

McLarenin tuskaisen Honda-yhteistyön vaihtuminen Renaultin moottoriasiakkuuteen on omanlaisensa riskiliike. Kolmen kauden taaperruksen jälkeen luotto on ymmärrettävästi kadonnut, mutta pelko Hondan saamisesta moottorinsa kuntoon ensi vuodeksi asettaisi McLarenin naurunalaiseksi.

Autosportin mukaan brittitallilla saattaa olla kuitenkin yksi ässä hihassaan.

McLarenin ja Hondan eron syitä ruotivassa kirjoituksessa lehti nostaa esille brittitiimin nykyisen polttoaineyhteistyökumppanin BP:n, joka toimii myös Renaultin tehdastalin vastaavana yhteistyökumppanina. Kolmas merkin moottoreita käyttävä talli on Red Bull, joka kaappasi viime vuonna Mobil 1 -yhteistyökumppanuuden juuri McLarenilta.

Emotallin kanssa saman toimijan jakaminen voi avata McLarenille mahdollisuuden saada enemmän irti moottorista Red Bulliin nähden. Autosportin mukaan kyseessä on merkittävä tehoetu.

Lehden mukaan nykyisestä Renaultin polttomoottoeista voidaan ottaa tällä hetkellä irti maksimissaan 570 kilowattia eli 764 hevosvoimaa. Kyseessä olisi peräti viisi hevosvoimaa enemmän kuin mitä Mercedeksen asiakasmoottoreista irtoaa tällä hetkellä. Se nostaisi tallin moottoririntamalla sellaisten toimijoiden kuin Force India ja Williams edelle.

BP:n öljyillä sekä tehdastallin moottorikartoilla McLarenilla olisi mahdollisuus nousta ensi vuonna ranskalaismerkin ykköstykiksi, mikä voisi tarkottaa paikkaa kolmen parhaan tallin joukosta.

Tämä olisi kuitenkin paras mahdollinen skenaario. Autosport muistuttaa, ettei Renault voi ottaa tällä hetkellä kaikkia tehoja irti luotettavuusongelmien vuoksi. Vikaa korjataan, mutta ainakin toistaiseksi se takaa moottoriedun Mercedekselle.

Kaiken lisäksi Mercedeksen tehdastalli olisi silti omassa kastissaan. Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen uskotaan saavan käyttöönsä tällä hetkellä parhaimmillaan 20 hevosvoimaa enemmän asiakasmoottoreihin nähden aika-ajoasetuksissa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!