McLarenin ja Hondan yhteistyön tiedettiin pitkään olevan vaakalaudalla. Viime viikolla Hondan ja McLarenin välirikko virallistettiin ja McLaren siirtyy ensi kaudeksi käyttämään Renaultin varmistamia moottoreita.

Honda ei ollut kyennyt tuottamaan McLarenille kilpailukykyistä moottoria kahdella aikaisemmalla kaudella ja McLaren-pomo Eric Bouillier myönsi, että tallissa tajuttiin kauden alussa, ettei tämäkään kausi tuo tilanteeseen muutosta.

– Tämän vuoden ensimmäisissä testeissä tajusimme, että meitä odottavat vakavat ongelmat. Hermoilimme tilanteestamme ja aloimme etsiä keinoja, joilla tilanteemme helpottuisi. Tarjosimme Hondalle mahdollisuutta vetäytyä vuodeksi yhteistyöstä, Bouillier paljasti ranskalaiselle Auto Hebdolle.

– Tällä tavoin he olisivat voineet yhden vuoden ajan kehittää moottoriaan ja tulla takaisin, kun he ovat löytäneet toimivat ratkaisut. Sillä aikaa me olisimme käyttäneet toisen valmistajan moottoria. Tämä kuvio oli meidän viimeinen oljenkortemme. Emme lopulta päässeet yhteisymmärykseen ja jouduimme toteumaan, ettei meillä ollut muuta vaihtoehtoa kuin kulkea eri teitä.