Lewis Hamilton uhkuu rautaisaa itseluottamusta Italian voiton jälkeen. MM-sarjan kärkeen noussut britti teki Monzassa ”ryöstön”, sillä hän vei täyden pistepotin Ferrarin Sebastian Vettelin ja kumppanien naaman edestä.

”Roiston” voitto ei luonnollisesti Italiassa ollut iloinen asia paikallisille Ferrari-faneille.

Hamiltonin mukaan oli normaalia, että Ferrari-fanit eivät antaneet hänelle kisan jälkeen mieluisaa vastaanottoa Vettelin jäädessä vasta kolmanneksi.

– Vääjäämättä olet roisto, jos pysäytät Ferrarit. Se oli todella hieno kappale, joka soi pääni päällä, Hamilton veisteli autosport.comille yleisön reaktiosta.

– Tämä oli odotettavissa täällä Italiassa. Vuosien varrella tuo on ollut tavallista (reagointia), jos Ferrari-kuljettaja ei ole korkeimmalla. Ihailen heidän intohimoa, he tuntuvat enemmän jalkapallofaneilta, britti muotoili.

Hamilton näyttää käyvän varsin kovaa psyykkistä peliä Ferraria vastaan. Britti pudotti siis Vettelin MM-sarjan piikkipaikalta kakkoseksi.

Mercedes-kuski irvailee Ferrarin suuntaan komean kaksoisvoiton jälkeen.

– Jos en olisi ajanut tänään ja Valtteri (Bottas) ei olisi ajanut, Ferrarit olisivat voineet voittaa!

– Olemme roistoja. Jonain päivänä olen iloinen ollessani roisto.

Isosuinen Hamilton ei kuitenkaan lähde leijailemaan. MM-kautta on vielä jäljellä seitsemän kisaa, joten kuskien pisteitä on jaossa maksimissaan jopa 175 kappaletta.

– Yritän vain toimia kunnioittavasti, Hamilton huomauttaa.