© Kuva: Getty Images

Kommentti: Pelottelupuheet Bottaksen jatkosopimuksen pituudesta täysin turhia: ”Uhkakuvien maalailu helppoa ja halpaa”

Valtteri Bottaksen jatkosopimus Mercedeksellä ei varmasti yllättänyt ketään. Eikä sitä saisi tehdä myöskään jatkopahvin yksivuotinen pituus.

Suomalaispilotin voidaan sanoa täyttäneensä leiviskänsä tänä vuonna enemmän kuin mallikkaasti. On syytä muistaa, miten vaikeasta tilanteesta mies hommaan revittiin. Valmistautumisaikaa ei jäänyt lainkaan, mutta miehen ylle lyödyissä paineissa tämä ei ollut keventävä asianhaara. Sarjan parhaimpaan talliin siirtyminen oli paitsi suuri mahdollisuus, myös hurja riski. Epäonnistuminen olisi tuhonnut Bottaksen F1-uran.

Olisi helppo maalata uhkakuvia Bottaksen sopimuksesta ja siitä, kuinka se kielii arvostuksen puutteesta. Tästä ei kuitenkaan ole varmasti kysymys.

Onneksi Bottas on tukkinut kaikkien epäilijöidensä suut tämän kauden otteillaan. Kukaan ei voi enää epäillä miehen otteita. Ja kun hän pääsee olemaan alusta asti mukana ensi kauden suunnitelmia luotaessa, voimme olettaa tuloskäyrän pysymistä mukavassa pystyasennossa.

Olisi helppoa ja halpaa maalata uhkakuvia Bottaksen sopimuksesta ja siitä, kuinka se kielii arvostuksen puutteesta. Tästä ei varmasti ole kysymys.

Vuoden sopimus on molemmille osapuolille järkeenkäypä vaihtoehto, eikä se varmasti ole noussut kummankaan leirin kahvipöytäkeskusteluissa yhtä vahvaan asemaan kuin muualla.

Mercedeksen kannalta yksivuotinen sopimus palvelee sitä täydellisesti. Ensi vuonna vapaille markkinoille on lipumassa hurja liuta huippunimiä, ja Mercedes haluaa varmasti tutustua tarjontaan rauhassa.

Mutta tätä asiaa ei voi tarpeeksi alleviivata: Sillä ei ole mitään syytä luopua Bottaksesta, jos mies tekee hyvää työtä.

Hyväntekijänä talli ei voi kuitenkaan toimia. Mikäli talli katsoo Bottaksen tilalle löytyvän parempia vaihtoehtoja, se hankkii sellaisen. Luonnollisesti tämä koskee myös Lewis Hamiltonia. Ei F1-huipputiimeissä istuta vain mukavan kaverin vakanssilla.

Tuskin sopimuksen pituus Bottastakaan haittaa. Hän tietää pelin hengen. Paineet ovat kovat, mutta tulosta takomalla häntä ei Mercedekseltä kammeta.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!