© Kuva: Getty Images

Hurja keskeytystilasto antaa perspektiiviä Fernando Alonson tuskasta – McLaren-kaudet vastaavat kymmentä vuotta

Fernando Alonso on ollut McLarenin ja Hondan surullisen yhteistyön näkyvin ja ennen kaikkea kuuluvin kritisoija. Miehen tallilleen suoltamaa radioliikennettä on ollut samanaikaisesti sekä ilo että suru seurata.

Alonso on joutunut taistelemaan sekä tehonpuutteen että epäluotettavuuden kanssa, eivätkä tulokset ole olleet miehen ajotaitojen vastaamalla tasolla. Vuodet 2015-2017 kertovat myös karua kieltään Alonson matalasuhdanteesta tilastojen puolesta.

Alonso on ajanut McLaren-Hondalla kaudesta 2015 lähtien, ja keskeyttämään hän on joutunut hurjat 20 kertaa. Tämä on jo itsessään hurja määrä, mutta hurjemmaksi se muuttuu aikaisempaan tilastoon vertaamalla.

Alonso keskeytti vuosien 2005-2014 aikana yhteensä ”vain” 18 kertaa, eli keskimäärin 1,8 kertaa kaudessa.

Alonsolla on urallaan yhteensä 57 keskeytystä. Näistä yhdeksän tuli miehen ensimmäisellä kaudella hänen ajaessaan takajoukon Minardilla. Renault-kaudet 2003 ja 2004 poikivat myös yhteensä 10 keskeytysmerkintää.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!