Fernando Alonso on pitkin kautta kritisoinut julkisesti McLarenin tämän kauden auton suorituskykyä. Suuri osa Alonson kritiikistä kohdistuu moottorivalmistaja Hondaan, joka ei ole kyennyt tuottamaan kolmen vuoden aikana McLarenille moottoria, jolla haastaa sarjan kärkitallit.

Fernando Alonson on kerrottu päättävän tulevaisuudestaan sen jälkeen, kun McLarenin ensi kauden moottorikuviot ovat selvät. McLarenin uskotaan irtaantuvan sopimuksestaan Hondan kanssa ja ajavan ensi kaudella toisen valmistajan moottoreilla.

Tuoreimmissa kommenteissaan espanjalainen väittää, ettei McLarenin ensi kauden moottoriyhteistyö ole hänen jatkonsa kannalta olennaisin asia.

– Saamme nähdä, mitä tapahtuu. Minulla on lukuisia vaihtoehtoja ja minun pitää perehtyä niihin kaikkiin ennen kuin teen päätökseni. En usko sen kuitenkaan tapahtuvan ennen Singaporen GP:tä, eivätkä McLarenin moottorikuviot ole tärkein asia päätöstä tehdessä, Alonso kertoi crash.netin mukaan.

Minardi-tallin omistaja Giancarlo Minardi väitti eilen verkkosivuillaan McLarenin allekirjoittaneen viime viikonloppuna Monzassa sopimuksen moottorivalmistaja Renaultin kanssa. Alonso tiedostaa Renaultin moottorin iskukyvyn.

– Tiedämme, että Renaultin moottorilla saavutettiin tällä kaudella kuusi peräkkäistä palkintopallisijaa. Tiedämme myös mihin Mercedeksen moottori kykenee, olemme nähneet, mitä Williams ja Force India ovat saavuttaneet tällä kaudella.