McLarenin Fernando Alonson osalta Singaporen kisa vajaat pari viikkoa sitten sujui todella kaksijakoisesti. Vielä aika-ajo meni kauden aiempaan tasoon nähden mainiosti, mutta kisassa espanjalainen joutui pettymään.

Kilpailuun upeasti kahdeksannesta ruudusta lähteneen Alonson pisteiden metsästys nimittäin haihtui olemattomiin jo heti ensimmäisellä kierroksella sattuneen kolarin seurauksena.

Nyt Malesian GP:n alla espanjalainen on kuitenkin luottavaisin mielin, vaikka pettymykset näyttävät seuraavan toisiaan.

– Singaporen jälkeen olen jo halukas pääsemään autoon. Malesiassa pääsen toivottavasti pidemmälle kuin ensimmäiseen mutkaan!, espanjalainen veisteli planetf1.comille.

Se, paistaako kommentista aito näytönhalu vai turhautuneisuus, on lienee jokaisen itse tulkittava.

Oli miten oli, Alonso joutui todellisen epäonnen kohteeksi Singaporen iltakisassa. Keskeytys ei ollut yksinomaan hänen syytään.

– Se mitä tapahtui, oli tietenkin pettymys ja on vaikea sivuuttaa turhautumistasi, kun olet toisen kuskin tapaturman uhri.

– Tunsin, että meillä oli potentiaalia olla todella kilpailukykyinen. On häpeällistä, ettemme voineet tuoda pisteitä todistamaan sitä, kaksinkertainen maailmanmestari manasi.

F1-kausi jatkuu siis tulevana viikonloppuna Malesiassa. Alonso tietää, mitä viikonlopulta voi odottaa olosuhteiden puolesta.

– Malesiassa olosuhteet ovat hyvin samankaltaiset kuin Singaporessa – kuumat, kosteat ja haastavat kuljettajille ja autolle.