F1-tallissa uudelleenrakentamista – kuskeilta vaaditaan paljon: ”Et tarvitse vain nopeita kuljettajia”

© Kuva: Getty Images

Sauberin leirissä pakka tuntuu olevan sekaisin ensi kauden kuskipolitiikan osalta. Tallipäällikkö Frederic Vasseur ei ole sulkenut pois Pascal Wehrleinin jatkoa, toisaalta Marcus Ericssonin pitäminen tallissa pelkästään suhteiden takia olisi ”erehdys”.

Tässä on kyse siis siitä, että ruotsalaiskuskin tukijat ovat samoja tahoja, jotka omistavat Sauberin.

– On erehdys rakentaa tiimi kuljettajan ympärille vain siksi, että hänellä on yhteys omistajiin, Vasseur kertoi planetf1.comin mukaan Auto Motor und Sportille.

– Puhumme omistajien kanssa siitä, mikä on parasta Marcukselle ja tiimille.

Sveitsiläistiimi on ottanut tämän kauden formula ykkösissä ainoastaan viisi pistettä. Tallissa onkin käsillä ainakin kommenttien perusteella uudelleenrakentamisen aika, joka vaatii kärsivällisyyttä.

– Jos haluat jälleenrakentaa tiimiä, sinä et tarvitse vain nopeita kuljettajia, vaan niitä, jotka ovat halukkaita työskentelemään tiimin kanssa ja ajamaan sitä oikeaan suuntaan.

Myös kuskien tulisi ymmärtää käsillä oleva uudelleenrakentamisen aika. Kuljettajilta vaaditaan paljon, sillä vaikka menestystä ei tulisikaan, pitää omaa pää ja auto pitää kasassa kärsivällisesti.

– Sauberin uudelleenrakentaminen vaatii kärsivällisyyttä, kun taas kuljettajat yleensä haluavat tuloksia seuraavaan kilpailuun, Vasseur valotti.

Kesken kauden tiimin peräsimeen tulleen ranskalaisen kommenteista voi päätellä sen, että nyt tallia työnnetään tosissaan uuteen suuntaan.