F1-sarjan yhdellä pienimmistä budjeteista toimiva Force India on hämmästyttänyt tuloksillaan jo vuosia. Vuosi vuodelta parantunut sijoitus on avannut tallille suuremman osuuden tulonjakokakusta, joka on ollut tallin talouden kannalta ensiarvoisen tärkeää.

Motorsport.com kertoo tallin vuoden 2016 tilinpäätöksen osoittavan tallin tulojen olleen viime vuonna 87 miljoonaa euroa, joka oli noin 15 miljoonaa euroa edellisvuotta enemmän.

Kasvaneista tuloista huolimatta tallin tulos oli kuitenkin tappiollinen 13 miljoonan euron verran. Tappio kasvoi merkittävästi, sillä edellisvuonna sitä oli 7,6 miljoonaa.

Talli syyttää heikosta tuloksesta valuuttojen välisiä korkeita suhdannevaihteluita. Tähän on vaikuttanut voimakkaasti vuoden 2016 kesänä voimaanastunut Brexit-kansanäänestyksen tulos.

Tallin tuloksen voidaan olettaa kuitenkin paranevan tulevina tilikausina. Viime vuoden valmistajien sarjan neljäs sija ei vielä näy nyt julkaistussa tilinpäätöksessä, minkä lisäksi loppusijoitukseksi on varmistumassa sama myös tämän vuoden osalta. Lisäksi talli on vahvistanut talouttaan uusilla rahakkailla sponsoreilla.