F1-sarjan kilpailujärjestäjillä on vielä paljon töitä tehtävänään kaiken potentiaalin maksimoimiseksi, uskoo sarjan kaupallisten asioiden johtaja Sean Bratches. Hänen mukaansa tämänhetkisistä kilpailuista vain kourallinen tekee hyvää promootiota järjestämänsä osakilpailun suhteen.

F1-sarja on saanut pariin viime viikon aikana loistavia uutisia parantuneesta suosiostaan. Ensiksi Belgian GP:n järjestäjät kertoivat tehneensä uuden katsojaennätyksensä, ja viikkoa myöhemmin myös Italian GP pystyi toistamaan ilosanoman.

Sekä Spa että Monza ovat legendaarisia ratoja, joilta löytyy pitkä perimä formula ykkösistä. Bratchesin mukaan juurien kunnioittaminen on auttanut klassikkokisoja, mutta muilla radoilla lukuja täytyisi pystyä myös kasvattamaan toimintaa tehostamalla.

– Sarjassa on tällä hetkellä 20 kisapromoottoria, mutta vain neljä tai viisi tekevät hyvää jälkeä. Muut ovat vain hallituksen ohjelmia tai innostuneita järjestäjiä ilman selkeää suunnitelmaa, Bratches toteaa Autosportille.

Bratchesin mukaan järjestäjien täytyy saada apua myös sarjalta itseltään.

– Meidän tehtävämme sarjana on tehdä lajista helposti markkinoitava järjestäjille. Promoottoreiden tehtävä on promota. Monza oli rohkaiseva merkki. Järjestäjät osasivat ottaa kaiken irti kilpailun erikoislaatuisuudesta Ferrari-fanien keskuudessa.

Uudet omistajat ovat pyrkineet tekemään kisaviikonlopuista kokonaisvaltaisen paketin F1-faneillle. Ratatapahtumien lisäksi tarjolla on runsaasti erilaisia fanipalveluita ja tekemistä, jotta katsojat kokevat saavansa rahoilleen vastinetta.

– Monzassa ”Fan zonelle” meneminen ja ihmisten ilon näkeminen oli todella sydäntälämmittävä hetki minulle, Bratches ilakoi.