Formula ykköset elävät huhuista ja spekulaatioista. Media ruokkii lajia seuraavien moottoriurheilun ystävien tiedonnälkää uutisilla, huhupuheilla ja niiden yhdistelmillä. Vakioaihe on vuodesta toiseen seuraavan kauden tallipaikkojen käsitteleminen.

Kärkitallien osalta peli on selvä. Ferrari on jo vahvistanut Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin jatkon. Mercedeksellä Valtteri Bottaksen jatkosopimuksen uskotaan olevan vain julkistusta vaille valmis. Myös Red Bull pitää kiinni kuljettajistaan, vaikka Daniel Ricciardoa ja erityisesti Max Verstappenia tallin nykyvire tuskastuttaakin.

Entäpä loput seitsemän tallia? Vain Haas on vahvistanut ensi kauden kuljettajakokoonpanonsa kokonaisuudessaan. Lopuissa talleissa eletään jännittäviä aikoja.

SuomiF1-sivusto analysoi jokaisen tallin tilanteen, eli jo solmitut sopimukset sekä potentiaalisimmat kuljettajakandidaatit. Jätämme tässä vaiheessa vielä vahvistamatta Carlos Sainzin ”varmana tietona” uutisoidun Renault-siirron. Tämä tekee espanjalaisesta kuskimarkkinoiden avaintekijän.