Renaultin F1-pomo Cyril Abiteboul on linjannut Fernando Alonson ulos tallinsa kuljettajakuvioista ensi kaudeksi. Tiimipomon mukaan talli ei pystyisi täyttämään espanjalaisen vaatimuksia kärkipään kalustosta.

Kolme hedelmätöntä vuotta McLarenilla viettänyt Alonso on linjannut julkisesti haluavansa ajaa ensi kaudella kärkipään kalustolla. Ajopaikat ovat kuitenkin kortilla, joten espanjalaisen tulevaisuudesta on spekuloitu pitkin kautta.

Toista kautta tehdastallina F1-sarjassa ajava Renault on kivunut jatkuvasti ylöspäin, ollen tänä vuonna mukavasti mukana keskikastin taistossa. Alonson on huhuttu olevan kiinnostunut paikasta, sillä ranskalaismerkiltä löytyy resursseja. Lisäksi Alonso voitti tiimin riveissä kaksi maailmanmestaruutta vuosina 2005 ja 2006.

Abiteboulin tyrmää Autosportille huhut Alonson palaamisesta talliin.

– Hänellä on tällä hetkellä suuri tarve saada alleen huippuluokan kalusto. Me ajattelemme projektiamme pitkällä tähtäimellä, ja emme ole varmoja, pystyisimmekö täyttämään hänen toiveensa jo ensi kaudella. Mitä en halua, on nähdä turhautunut Fernando Renaultin ratissa, Abiteboul toteaa.