SuomiF1-sivuston asiantuntija Mika Salo ei yllättynyt Ferrarin päätöksestä jatkaa Kimi Räikkösen sopimusta ensikin kaudeksi. Ferrarin ensimmäinen suomalainen F1-pilotti näkee Räikkösen sopivan italialaistallin kokoonpanoon täydellisesti.

Räikkösen toinen ajanjakso Ferrarilla alkoi vuonna 2014. Suomalaiskuljettaja on saanut paikoin kovaakin kritiikkiä medialta, mutta tallin ja kuskin yhteistyölle on solmittu jatkoa joka vuosi. Voitot ovat karttaneet suomalaista, mutta muuten mies on takonut hyvää jälkeä.

– Jatkosopimus oli odotettu päätös, ei Ferrarilla ollut ketään parempaakaan valittavanaan. Kimi on tallille tuttu kuljettaja ja edelleen tarpeeksi nopea tehdäkseen tulosta, joten jatko oli järkevää. Hienoa, että sopimus julkaistiin näin aikaisin, jotta Räikkönen pääsee vaikuttamaan paljon ensi kauden auton kehitykseen, Salo toteaa.

Viimeiset kolme kautta Räikkönen on toiminut tallin kuljettajana yhdessä Sebastian Vettelin kanssa. Kaksikko on hyvää pataa keskenään myös GP-ratojen ulkopuolella, ja Salo uskookin tilanteen italialaistallissa pysyvän muuttumattomana.

– Vettel tulee jatkamaan ensikin kaudella, Ferrarilla on tutuissa nimissä vahva kaksikko ensi vuodeksi. Vettel on varmasti vähän puhunut Kimin jatkon puolesta, mutta talli on itse tehnyt päätöksen.

Räikkösen jatkosopimus on ensimmäinen peliliike ensi kauden kuljettajapaikoista puhuttaessa. Salon mukaan Räikkönen ei ole kuitenkaan ollut tänä vuonna aiempien vuosien tapaan avainasemassa siirtomarkkinoilla.

– Kaikkihan lajia ymmärtävät tiesivät tämän tapahtuvan. En usko suuriin mullistuksiin ensi kaudeksi. Nyt Ferrari voi pistää juniorikuskinsa Charles Leclercin kasvamaan Sauberille, ja ehkä Red Bull tekee peliliikkeitä Daniil Kvjatin suhteen, Salo analysoi.