Sergio Perez on autosport.comin mukaan turhautunut F1:n nykyisen tilanteeseen. Hän sanoo, että Formula ykkösissä on ainoastaan pari tiimiä, jotka voivat kamppailla kärjessä.

Meksikolaisen puheet pitävät paikkansa, ainakin pisteitä tuijottamalla. Mercedes ja Ferrari ovat tiimien välisessä pistetilanteessa täysin omassa kastissa, kuskien puolella viiden parhaan joukossa on peräti neljä kuskia – eli tiimien kaikki tähdet.

Perezin mukaan näihin kärkitiimeihin, jotka dominoivat läpi kauden, on haastavaa päästä. Perustelu on lyhyt, mutta suhteellisen ytimekäs.

– Katso (Valtteri) Bottasta, kuinka hän päätyi Mercedesiin, Perez sanoo sivustolle viitaten Nico Rosbergin eläkkeelle jäämiseen.

Meksikolainen ilmeisesti tarkoittaa sitä, että Bottaksella kävi tuuri. Paikkaa ei olisi tullut, jos Rosberg ei olisi vetäytynyt.

Perez on MM-pisteissä seitsemäntenä. Hän on Max Verstappenin jälkeen toisena siinä joukossa, jotka ovat jääneet kärkiviisikosta lähes 50 pistettä tai enemmän.

– Mikä minua turhauttaa urheilussa? Se, että on olemassa pari tiimiä, jotka pystyvät kilpailemaan huipulla. Niiden jälkeen taaksepäin marginaali on suuri, Perez sauhuaa.

– Jos et ole kyseisissä kahdessa tiimissä, sinulla on hyvin vaikeaa. Sinulla on sama asema kuin muillakin ympärilläsi.

Myös osakisavoittojen jakautuminen kertoo siitä, että Perezin väitteissä on pointtinsa. Ykkössijat ovat nimittäin menneet nimenomaan pistetilanteen kärkinelikon Sebastian Vettel (4 voittoa), Lewis Hamilton (4), Bottas (2) ja Daniel Ricciardo (1) kesken.