Espanjalaisen F1-kuski Fernando Alonson ympärillä on pyörinyt viime aikoina erilaisia huhuja. Jatkuuko ura formuloissa, entä aikooko espanjalainen oikeasti ajaa vielä toistamiseen IndyCar-kisassa?

Kuten Alonso on sanonut, on F1 ja siellä voittaminen hänen pääprioriteetti. Jos voittaminen ei kuitenkaan ole realistista, on kaksinkertainen maailmanmestari sanonut katsovansa vaihtoehtoja myös muualta.

– Menin Indianapolisiin ja tunsin, että voin voittaa tämän kilpailun. Se tunne oli erityinen. Kun hyppäsin autoon, laitoin jalat ohjaamoon, mekaanikot laittoivat vyöt kiinni. Ajattelin, että kun avaan vyön ja tulen pois autosta, olen ehkä voittanut tämän kisan. Se tunne oli taikuutta, Alonso muotoilee wtf1.comille.

Kuten kommenteista voi päätellä, näyttää Alonso olevan haltioissaan IndyCar-kokemuksesta.

– IndyCarissa on erilainen kulttuuri. Siellä on erilainen tapa ymmärtää autourheilua tai urheilua yleensäkin. Se on paljon avoimempaa ja paljon ystävällisempää.

Kehuista huolimatta jalat pysyvät maassa. Kuten jo monta kertaa aiemminkin on tullut ilmi, Alonso haluaa kolmannen maailmanmestaruuden formuloissa.

– Ensimmäinen prioriteettini on kuitenkin voittaa kolmas F1-mestaruus. Se voi tapahtua. Haluaisin palata sinne (IndyCariin), mutta se tapahtuu ehkä lähitulevaisuudessa.

Alonso taisteli toukokuun lopussa ajetussa Indianapolis 500 -kisassa pitkään voitosta. Hänen menopelin moottori kuitenkin petti kesken kilvan.