Viime viikolla saatiin mielenkiintoisia uutisia, kun Mercedes ilmoitti liittyvänsä sähkömoottoreilla ajettavaan Formula E -sarjaan kaudella 2019-2020.

Muutama päivä Mercedeksen ilmoituksesta Formula E sai toisen suuren valmistajan riveihinsä, kun Porsche ilmoitti liittyvänsä sarjaan.

Kahden suuren valmistajan liittyminen Formula E:hen lyhyen ajan sisällä käynnisti keskustelut siitä, aikooko Formula E haastaa tosissaan F1:set moottoriurheilun kuninkuudesta.

Haas-tallin johtaja Gunther Steiner ei koe tilannetta hälyttävänä F1:n kannalta.

– Näen Formula E:n vaihtoehtoisena sarjana, en niinkään uhkana F1:lle. F1:set ovat edelleen hyvässä tilassa – se on edelleen moottoriurheilun huippu, Steiner sanoi Autosportille.

– Formula E on trendi tällä hetkellä. Kaikki haluavat olla osa tätä sähköistettyä liikettä, mikä on täysin ymmärrettävää.

Steinerin mukaan lukuisten suurten valmistajien mukaantulo saattaa aiheuttaa ongelmia sarjassa. Sarjassa ajaa tällä hetkellä BMW, Jaguar, Renault ja Audi.

– Kun sarjassa on kahdeksan suurta valmistajaa, kaikki eivät voi voittaa. Siitä tulee myös sota, kun aletaan keskustelemaan kuka saa tehdä enemmän ja kuka ottaa vallan.