McLarenin Stoffel Vandoorne on saanut lisää lähtöruuturangaistuksia tulevaan Belgian osakilpailuun. Kotikisaansa ajava Vandoorne on lähes takuuvarmasti lähtöruudun viimeinen, sillä miehellä on rangaistuksia niskassaan jo peräti 40 ruudun verran.

Vandoornen McLareniin vaihdettiin perjantain harjoitusten jälkeen uusi vaihdelaatikko, minkä seurauksena hän sai 5 ruutua lisää rangaistusta jo ennestään massiiviseen 35 lähtöruudun rangaistusmäärään. Nämä olivat seurausta vaihdosta Hondan uuteen voimanlähteeseen.

Kyseessä on McLarenin taktikointi. Kun lähtöruuturangaistuksia on jo aimo kasa ja aika-ajot jo muutenkin pilalla, on vaihdelaatikonkin uusiminen järkevä ratkaisu.

Vandoorne ei anna masentavan tilanteen painaa liikaa harteilla.

– Tämä ei vaikuta motivoitumiseeni. On toki harmi, että nämä rangaistukset osuivat kohdalleni kotikisassani, mutta sellaista se on. Toivottavasti tästä on kuitenkin hyötyä tulevia kisoja ajatellen.

Vandoornen lisäksi myös Sauberin Pascal Wehrleinin autoon vaihdettiin uusi vaihdelaatikko. Näin ollen myös hän saa viiden lähöruudun rangaistuksen.