Lewis Hamilton myöntää, että hänellä alkaa olla paineita, sillä Sebastian Vettel kasvatti kaulansa MM-sarjassa Itävallan jälkeen 20 pisteeseen, ja oma tallikaveri Valtteri Bottas huohottaa jo niskaan 15 pisteen päässä.

Vettel oli Itävallassa toinen, Hamilton neljäs. Britti lähti kahdeksannesta ruudusta saatuaan viiden ruudun rangaistuksen vaihdelaatikon vaihtamisesta. Kilpailun jälkeen Hamilton ei ollut aurinkoisimmillaan.

– Vastoinkäymisten hetkellä on mahdollisuus kasvaa ja tehdä jotain erityistä sen jälkeen. Olen ollut ihan tyytyväinen ajamiseeni tällä kaudella siihen nähden, mitä kaikkea on tapahtunut, Hamilton sanoo Racerille.

– F1:stä kirjoittavien sekä sitä katsovien olisi hyvä ymmärtää, että tuloslistat eivät kerro kaikkea. Joskus on oltava kärsivällinen. En voi puhua muiden puolesta, mutta ei sitä voi olla joka päivä tyytyväinen, oli sitten tuloksissa toinen, viides tai kymmenes. Joskus ottaa rajusti päähän, koska meillä kaikilla on niin paljon pelissä.

– Treenaat paljon ja teet isoja uhrauksia saadaksesi parhaan mahdollisen tuloksen. Kun niin ei käy ja kaikki asiat tuntuvat menevän sinua vastaan, on vaikea hymyillä. Jos vain hymyilet ja vakuuttelet kaiken olevan hyvin, et välitä riittävästi tästä lajista päästäksesi huipulle. Ja minä jos kuka välitän enemmän kuin mistään muusta, Hamilton vannoo.

Kolminkertainen maailmanmestari vaatii medialta ja muilta asioita kommentoivilta laajempaa näkemystä.

– Tässä hommassa on tuskallisiakin päiviä. Kun media tekee juttujaan ja fanit kommentoivat, olisi syytä pitää nämä asiat mielessä. Jos joskus ei ole niin iloinen, se ei tarkoita, että olisi epäkiitollinen.

Valtteri Bottas nousi voitollaan Itävallassa kolmanneksi pyöräksi maailmanmestaruustaisteluun, mutta se ei ole ongelma Hamiltonille.

– Taistelu on nyt todella intensiivistä. Juuri sellaista rakastan. Tämä tilanne on tiimille ihan loistava, mutta totta kai haluan itse voittaa sen mestaruuden. Olen nyt 20 pisteen takamatkalla. Minulla ei ole kristallipalloa, mutta ei tämä tilanne nyt ihan fantastiselta kannaltani näytä. On keksittävä, kuinka kuron eron umpeen. Kausi on vielä pitkä ja yksikin kilpailu voi keikauttaa voimasuhteita paljon. Mutta on selvää, että mitä suuremmaksi ero kärkeen kasvaa, sitä suuremmat ovat paineet, Hamilton sanoo.