F1-kausi saavuttaa puolivälinsä tänä viikonloppuna Ison-Britannian GP:n myötä. F1-sarjan klassikkoratoihin kuuluva Silverstone on tunnelmaltaan erinomainen, sillä formuloita rakastava brittiyleisö antaa radan varressa kaikkensa.

Rata oli takavuosina tuttu kaikille kuljettajille, sillä tapasimme testata siellä viikoittain. Kisaviikonloput olivat jo vähän tylsiä, kun radan kaikki haasteet olivat syöpyneet tiukasti muistilokeroihin.

Nopea vasen-oikea-vasen -mutkayhdistelmä luo uskomattoman fiiliksen, kun ajolinja osuu kohdalleen. Luonnollisesti tunne on kaikkea muuta, jos auto valuu hiukankaan ulos optimilinjalta.

Huippunopea rata tarjoaa muutaman mutkan, joiden takia formulakilpurin voidaan sanoa olevan kehitetyn. Vanhan radan ensimmäisestä mutkasta alkava osuus on todella makea vetää aika-ajoissa uusilla renkailla ja kevyellä bensalastilla. Nopea vasen-oikea-vasen -mutkayhdistelmä luo uskomattoman fiiliksen, kun ajolinja osuu kohdalleen. Luonnollisesti tunne on kaikkea muuta, jos auto valuu hiukankaan ulos optimilinjalta.

Rata vaatii paljon moottorilta, joten pahoin pelkään viikonlopun olevan jälleen Mercedesten ja Ferrareiden välinen kaksintaisto. Saksalaistallilla on moottorietu, mutta on mielenkiintoista nähdä, saako Ferrari uuden moottoripäivityksen myötä kurottua eroa kiinni.

Muiden tallien ainoa toivo on peribrittiläinen sää. Sade ei ole vieras elementti Silverstonen kisaviikonlopuissa, ja se voi tarjota mahdollisuuden pienille yllätyksille. Normaaleissa olosuhteissa uskon kisan olevan kuitenkin vain kahden tallin kauppa.

Valtteri Bottaksen edelliskilpailun voitto osoittaa miehellä olevan kykyjä vaikka mihin. Maailmanmestaruus ei ole missään nimessä poissuljettu vaihtoehto. Valtteri on iskuetäisyydellä edellään MM-pisteissä oleviin Sebastian Vetteliin ja Lewis Hamiltoniin nähden, mutta on syytä muistaa Bottaksen Espanjan GP.n keskeytys. On jo tilastollinen fakta, että kauteen täytyy mahtua huonojakin kisoja. Kun nämä nollatulokset osuvat Vettelin ja Hamiltonin kohdalle, on Valtteri jo aivan MM-kärjen tuntumassa. Asetelma on herkullinen.

Itävallan GP:n startin tapahtumista on jauhettu todella paljon, eikä asiaa ole enää syytä jatkaa. Haluan muistuttaa, ettei yksikään talli jättänyt Bottaksesta protestia, joten se kertoo kilpailijoidenkin ymmärtävän Bottaksen upean startin olleen täysin sääntöjenvastainen.

Muokattu 15.7.2017 klo 17.53: Muutettu viimeinen sana.