© Kuva: Getty Images

Pirellin mukaan Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin rengasongelmilla oli eri syy

Pirellin mukaan kilpailun jälkeinen analyysi ja data kertoivat, että Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin eturenkaan hajoamisilla oli eri syy Britannian GP:ssä.

Molempien kuljettajien vasen eturengas hajosi aivan kilpailun lopussa; Räikkösellä kierroksella 49, Vettelillä kierrosta myöhemmin.

– Tutkimme aina tällaiset tapaukset tarkkaan. Mielestämme kyse oli erilaisesta ongelmasta, mutta sitä on tutkittava vielä lisää, sanoi Pirellin johtaja Mario Isola Motorsport.comille.

– Sen voimme jo sulkea pois, että Kimi Räikkösen renkaassa olisi ollut jokin rakenteellinen ongelma. Rengas oli ihan normaalisti täynnä ilmaa tuossa vaiheessa kilpailua. Yksi osa renkaasta vaurioitui kuitenkin, sitä asiaa on syytä vielä tutkia tarkkaan.

– Sebastian Vettelin renkaasta sen sijaan oli hävinnyt ilmaa, joten mielestämme kyse on eri asiasta. Tutkimme tätä nyt yhdessä Ferrarin kanssa ja teemme asiasta tarkan raportin. Tiimin data on tärkeä osa tutkimuksia. On kaikkien tiimien etu, että saamme selville, mistä molemmilla oli todellisuudessa kyse, Isola painottaa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!