Ensi viikonloppuna ajettava Britannian GP Silverstonessa saattaa olla poikkeuksellisen mielenkiintoinen, sillä ainakin rengasvalmistaja Pirellin mukaan rengasstrategialla on siellä aivan erityisen suuri merkitys.

Pirelli uumoilee, että varikkostoppeja tulee olemaan enemmän kuin yksi. Pirellin piti ensin tuoda Silverstoneen vain kova, medium ja pehmeä rengas. Kuljettajien painostuksesta kova hyllytettiin ja tilalle otettiin supersoft.

– Päätös tuoda pehmeämpi rengasvalikoima Silverstoneen oli meidän, mutta saimme siihen tukea kuljettajilta, FIA:lta ja tiimeiltä, sanoo Pirellin johtaja Mario Isola.

Silverstone on yksi kovimmista radoista kalenterissa, se on renkaille erittäin vaativa. Vaikka tämän kauden renkaat ovatkin hyvin kestävät, Isola odottaa enemmän kuin yhden pysähdyksen kilpailua.

– Uskoakseni tilanne avaa mahdollisuuden melkoiseenkin rengaspeliin ja erilaisiin strategioihin. Kyllä tämä saattaa ajaa tiimit tekemään useammankin stopin. Tosin todellinen rengaskuluma nähdään vasta viikonlopun aikana. On mielenkiintoista nähdä, miten supersoftit toimiat, Isola sanoo.

– Hyvin paljon riippuu säätilasta. Viime vuosina Britannian GP:ssä on nähty hyvin erilaisia säätiloja.

Tällä hetkellä koko viikonlopun ennuste on pilvinen, tuulinen ja 21-23 astetta lämpöä.