SuomiF1-sivuston asiantuntija Mika Salo iloitsi maanmiehensä Valtteri Bottaksen voittoa Itävallan GP:ssä. Hän uskoo Mercedes-kuskin olevan edelleen mukana mestaruustaistossa.

Kauden toinen voitto nosti Bottaksen vain 15 pisteen päähän tallikaveristaan Lewis Hamiltonista. Kaksikon välit ovat olleet tähän asti jopa yllättävän lämpimät, mutta Salo uskoo brittikuskin saattavan juonia jotain tulevaisuudessa.

– Varmaankin jossain vaiheessa Lewis voi alkaa pelata jotain pelejä. Valtterin pitää nyt vain keskittyä voittamaan, kun mahdollisuus mestaruuteen on vielä olemassa, Salo toteaa SuomiF1-sivustolle.

Mercedeksellä tallimääräyksiin ei vielä sorruta, mutta mestaruustaiston toisella osapuolella Ferrarilla tilanne voi olla jo eri. Kimi Räikkösen asema tallissa on käymässä tukalaksi.

– Kyllä se siltä alkaa vaikuttamaan, että Kimillä on edessään kohta kakkoskuskin virka. Mersuista en ole varma, tällä hetkellä he syövät toisiltaan pisteitä ja antavat Sebastian Vettelille paremman mahdollisuuden, Salo analysoi.

Vettel johtaa MM-sarjaa 171 MM-pisteellä. Hamiltonilla on kasassa 151 ja Bottaksella 136 MM-pistettä.