Saksan Sachsenringillä paluun ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjaan tehnyt Mika Kallio oli tyytyväinen lauantaina ajamaansa aika-ajon 17:nteen sijaan. Saksan ja myöhemmin todennäköisesti myös Itävallan kisan 13. elokuuta ajava suomalainen onnistui kaikkiaan hyvin vaihtelevassa kelissä.

– Olimme jo kuivalla kelillä varsin hyvässä vauhdissa ja märällä olemme vielä parempia. Hiukan harmittaa, että [Hector] Barbera hidasteli edessäni tuolla viimeisellä nopealla, sillä siinä meni hiukan aikaa. Sen näkee sektoriajoistakin, Kallio kertoi bike.fi:lle.

Suomalaisen mukaan viikonloppu on muutenkin sujunut positiivisesti perjantaista lähtien.

– Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen viikonlopun antiin tähän mennessä, sillä olemme varmasti saaneet hiukan puskettua tuota kisatiimiäkin kovempaan vauhtiin, mutta olisihan se ollut kiva olla heidän edellään.

Urallaan kolme MM-hopeaa ja yhden MM-pronssin saavuttaneen suomalaisen mukaan hänen tavoitteena on yltää sunnuntain kisassa pisteille.

– Tiedämme aika tarkkaan mihin meidän vauhti riittää, joten jos saamme muutaman pisteen, se on hyvä. Sadekelillä homma tietenkin muuttuu ja mahdollisuutemme paranevat. Silloin virheiden mahdollisuus kasvaa, mutta kuten nyt näimme, vauhti on paljon kilpailukykyisempää. Kyllä minä sen sadekelin puolelle kallistun, jos kelin saisin valita.

Paalulta MotoGP:n kauden yhdeksänteen kisaan starttaa espanjalainen Marc Marquez ennen Italian Danilo Petruccia ja maanmiestään Dani Pedrosaa.