Mercedes vaihteli kuljettajien paikkoja kahteen otteeseen tallimääräyksellä Unkarin GP:ssä. Ensiksi talli päästi Lewis Hamiltonin Valtteri Bottaksen ohi, koska talli koki, että britillä voisi olla parempi mahdollisuus hyökätä Ferrareita vastaan.

Hamilton ei onnistunut tekemään ohitusta Ferrareista, joten lopussa talli ja Hamilton antoivat Bottakselle luovuttamansa kolmossijan suomalaiselle takaisin.

Mersu-pomo Toto Wolff kertoi tilanteesta tarkemmin, että kaikki meni täysin Mercedeksen periaatteiden mukaisesti. Hänen mukaansa on turha jossitella Hamiltonin MM-taistolla.

– Totuus on, jos häviämme maailmanmestaruuden kolmella pisteellä, kaikki osoittelevat sormella Budapestia, Wolff sanoi Read Motorsportin mukaan.

– Mikäli seisomme periaatteidemme ja arvojemme takana, pitkässä juoksussa saavutamme enemmän mestaruuksia. Siihen minä uskon, hän jatkoi.

Wolff myöntää, että ratkaisu oli vaikea.

– Kyllä, se oli vaikea päätös tehdä. Ehkä jopa vaikein, minkä olemme viimeisen viiden vuoden aikana tehneet, mutta se oli oikein arvojemme kannalta.

– Haluamme tehdä asiat oikein ja jos se on vaikeaa, mies päätti.