McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown on vihjannut vahvasti, että yhteistyö Hondan kanssa jatkuu myös ensi kaudella.

Hondan heikon moottorin vuoksi parivaljakon välit ovat olleet koetuksella koko kauden. Moni on uumoillut lopullista välirikkoa. McLarenin on huhuttu lähtevän Mercedeksen asiakkaaksi, mutta asia ei ole niin ainakaan toimitusjohtaja Brownin mukaan.

– Me olemme iso tiimi, jossa tiedetään, kuinka voitetaan kilpailuja ja mestaruuksia. Mercedes ja Ferrari eivät halua moottoriyhteistyötä kanssamme. Vaikka monien mielestä on sääli nähdä McLaren siellä, missä nyt olemme, he haluavat näemmä nähdä meidät siellä jatkossakin Brown sanoo Sky Sportsille.

– He eivät halua, että tulemme uhkaamaan heitä lähietäisyydelle ja ymmärrän sen.

Brown uskoo, että valtavista vaikeuksista huolimatta Honda pystyy lähitulevaisuudessa rakentamaan kilpailukykyisen moottorin.

– Meidän on pian tiedettävä ensi kauden moottorimme, sillä alamme suunnitella jo ensi kauden autoa. Se pitää rakentaa voimayksikön ympärille. Olemme puhuneet Hondan kanssa erilaisista vaihtoehdoista. Uskomme yhä, että he onnistuvat, Honda on tehnyt moottoreita, joilla on menestytty. Meidän on vain saatava varmuus, että kehitystyö tulee olemaan nopeaa, Brown kertoi.

– Emme voi jatkaa näin kilpailukyvyttöminä. McLaren ei ole tällaista varten mukana MM-sarjassa. Nyt on nähtävä selkeitä parannuksia ja tehonlisäyksiä, ehkä niitä pitää hakea hiukan uudella tulokulmalla. Haluamme tarjota Fernando Alonsolle auton, jolla voi voittaa, nyt emme pysty sitä tarjoamaan. Asioiden on muututtava.