Lewis Hamilton aiheutti ennen Britannian Grand Prix’tä kohun, kun hän jätti osallistumatta Lontoossa järjestettyyn massiiviseen fanitapahtumaan. Hamilton oli ainut kahdestakymmenestä F1-kuljettajasta, joka ei osallistunut tapahtumaan.

Hamilton sai valtavan määrän lokaa tapauksesta niskaansa. Ja lisää tuli, kun miehen sosiaalisen median tileiltä selvisi, että hän oli viettämässä parin päivän lomaa Kreikassa vain päiviä ennen Britannian GP:tä. Tosin suurimman osan hän taisi saada faneiltaan anteeksi jyräämällä ylivoimaiseen voittoon Silverstonessa.

[nosto tasoitus=”oikea”]No mitenkäs kävikään? Hamilton tuli, voitti murskaten ja kavensi Sebastian Vettelin MM-johdon yhteen pisteeseen.[/nosto]

Hamiltonia syytettiin, että mies ei valmistaudu kunnolla kotikisaansa ja samalla yhteen tärkeimmistä kisoista hänen kalenterissaan. No mitenkäs kävikään? Hamilton tuli, voitti murskaten ja kavensi Sebastian Vettelin MM-johdon yhteen pisteeseen. Brittikuskille ei ollut haastajaa koko viikonloppuna, vaan mies oli suvereeni alusta loppuun saakka.

F1-piireissä kuljettajilla tuntuu olevan selvä muotti, miten asioita pitää tehdä ja miten käyttäytyä. Hamilton on erilainen kuin muut, hän tekee paljon asioita erilailla kuin muut ja silti hän on ehkä se paras kuljettaja Formula 1 -sarjassa tällä hetkellä.

Kiistatta pieni lomailu ja pr-hommien väliin jättäminen ennen huipputärkeää kisaa vain paransi miehen suoritusta. Tästä tullaankin kysymykseen, miksi ihmeessä kaikki muut kuljettajat toimivat, kuten F1:ssä on ollut tapana, jos siitä ei ole edes mitään hyötyä?

Hamiltonilla on tapana vapaa-ajallaan kruisailla MV-Agustan moottoripyörällään, jota hän on ollut myös itse suunnittelemassa. Hän käy juhlimassa ystäviensä kanssa ja ehtinyt pureutua musiikkibisnekseenkin. Vaikka hän tekeekin asioita erilailla kuin muut, hän on kertonut tekevänsä töitä ja treenaavansa ihan yhtä paljon – ellei jopa enemmän kuin muut. Hamilton tietää, milloin pitää ottaa ajatukset pois Formula 1:stä, keskittyä itseensä ja nauttia elämästä. Näin hän teki myös ennen Britannian GP:tä, kun hän jätti suuren ja aikaa vievän tapahtuman väliin.

Brittikuskia haukuttiin paljon myös ylimieliseksi, kun hän ei saapunut tapaamaan faneja Lontoossa. Brittifaneja varmasti sapettaa, kun heidän suurin tähtensä jätti saapumatta paikalle. Vaikea silti antaa fanien huomioimatta jättämisestä Hamiltonille kovin suurta miinusta, sillä hän on yksi aktiivisimmista somettajista F1-kuskeista ja hän on todella paljon yhteydessä faneihinsa sosiaalisen median kautta.

[nosto tasoitus=”oikea”]Miehen tarkat sanat F1-kuljettajien muotista menivät näin: ”Se muotti, se on helvetin tylsä.” Sitä Hamilton ei ainakaan itse ole.[/nosto]

Lewis Hamilton on juuri sellainen hahmo, jota Formula 1 tarvitsee. Toivottavasti jatkossa useampikin kuljettaja tohtisi irrottautua sarjan luomasta muotista. Tuota muottia myös Hamilton on julkisuudessa kritisoinut. Miehen tarkat sanat F1-kuljettajien muotista menivät näin: ”Se muotti, se on helvetin tylsä.” Sitä Hamilton ei ainakaan itse ole, mutta siitä huolimatta se ei radalla näy negatiivisesti. Voisi sanoa, että Hamilton on Formula 1:n pelastus asenteellaan ja käyttäytymisellään. Tällaiset hahmot tekevät sarjasta mielenkiintoisen. Kaiken tämän lisäksi Hamiltonin on huippukuski. Hänen nopeuttaan voisi kuvailla samalla sanalla, jolla hän kuvaili Formula 1:n muottia. Vaihtaa vain sanan ”tylsä” paikalle sanan ”nopea”.

[nosto tasoitus=”oikea”]Jos tämän kauden maailmanmestaria pitäisi veikata, tämänhetkisessä valossa laittaisin rahani 32-vuotiaan britin puolesta.[/nosto]

Mercedes-kuljettajan otteista paistaa tällä hetkellä selkeästi palava halu voittaa maailmanmestaruus. Ehkäpä ajat ovat muuttuneet sen verran, että maailmanmestaruuden voittamiseen ei auta olla Formula 1:n sätkynukke, vaan osattava huolehtia myös itsestään. Sitä Hamilton ainakin tekee, ja jos tämän kauden maailmanmestaria pitäisi veikata, tämänhetkisessä valossa laittaisin rahani 32-vuotiaan britin puolesta.