Unkarin GP:n lauantain aika-ajon jälkeen eri medioista uutistoitiin, että Ferrari olisi pian vahvistamassa molempien kuljettajiensa jatkosopimukset ensi kaudelle. Kimi Räikköselle tämä tarkoittaisi toivottua lisävuotta Maranellon punaisissa.

Tämän päivän kilpailu vain osoitti sen surullisen tosiasian, että Räikkösen rooli Ferrarilla on toimia tallikaveri Sebastian Vettelin siipimiehenä.

[nosto tasoitus=”oikea”]Räikkönen olisi pystynyt ajamaan itselleen tarvittavat sekunnit siirtyäkseen kilpailun kärkeen, mutta Ferrari päätti käyttää suomalaista puskurina Vettelin ja Lewis Hamiltonin välissä.[/nosto]

Aiemmin tällä kaudella näytti siltä, että Ferrari taktikoi Räikköseltä voiton Vettelille Monacon GP:ssä varikkopysähdysten yhteydessä. Tuolloin suomalainen otettiin kärkipaikalta varikolle ennen saksalaista, jonka seurauksena Vettel tykitti muutamalla nopealla kierroksella itselleen tarvittavat sekunnit ehtiä varikolta kärkipaikalle.

Monacossa asiaa voitiin puolustella sillä, että Vettel näytti olevan kilpailussa Räikköstä nopeampi. Tänään Hungaroringilla nähtiin kuitenkin täysin vastaava tilanne, mutta toisinpäin. Kilpailua johtanut Vettel oli ennen ensimmäisiä pysähdyksiä vaikeuksissa renkaidensa kanssa, ja takana oleva Räikkönen oli selvästi tallikaveriaan nopeampi. Vettel otettiin ensimmäisenä sisään, ja Räikkönen vastasi tilanteeseen ajamalla erittäin kovat ajat kahteen ensimmäiseen sektoriin. Ferrari käski Räikkösen kuitenkin heti seuraavalla kierroksella sisään. Kuinka ollakaan, ”Jäämies” palasi radalle sopivasti aivan Vettelin taakse.

[nosto tasoitus=”oikea”]Harmi vain, että luultavasti Räikkösen tehtävä on jatkossakin varmistaa tallille ja tallikaverille mestaruudet. Ellei Vettel tällä kaudella ajaudu teknisiin ongelmiin, on hyvin epätodennäköistä, että Räikkösen annetaan voittaa yhtäkään kilpailua.[/nosto]

Pysähdyksen jälkeen Räikkönen valitti tiimiradioon, että hänellä olisi ollut kyytiä jatkaa radalla vielä selvästi pidempään. Räikkönen olisi siis pystynyt ajamaan itselleen tarvittavat sekunnit siirtyäkseen kilpailun kärkeen, mutta Ferrari päätti käyttää suomalaista puskurina Vettelin ja Lewis Hamiltonin välissä.

Koko kilpailun loppuajan Räikkösellä oli selvästi tallitoveriaan enemmän vauhtia, mutta tärkeämpää oli tallin kannalta varmistaa kaksoisvoitto Vettelin nimiin. Italialaistallille riskinotto kannatti Vettelin vankistaessa MM-johtoaan, mutta Räikköselle tämä päivä osoitti hänen selvän asemansa tallissa. Vauhtia olisi ollut voittoon, mutta käteen jäi kitkerän makuinen kakkostila.

Tämän viikonlopun ajo osoitti sen, että Kimi Räikkönen on todella vauhtinsa puolesta ansainnut jatkaa Ferrarilla myös ensi kaudella. Harmi vain, että luultavasti Räikkösen tehtävä on jatkossakin varmistaa tallille ja tallikaverille mestaruudet. Ellei Vettel tällä kaudella ajaudu teknisiin ongelmiin, on hyvin epätodennäköistä, että Räikkösen annetaan voittaa yhtäkään kilpailua.

Kalle Koski