© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkönen myöntää: ”Emme pysty nyt Mercedeksen vauhtiin”

Kimi Räikkönen kertoo, ettei huomannut autossaan mitään outoa ennen kuin eturengas hajosi yllättäen aivan Silverstonen kilpailun lopussa. Rengasrikko pudotti Räikkösen kakkospaikalta, mutta hän nousi kolmanneksi, kun tallikaveri Sebastian Vettelille tuli sama ongelma.

– Kaikki tuntui ennen sitä ihan normaalilta. Kakkossija oli jo selkeästi tulossa. En todellakaan tiedä, mitä tapahtui. Rengas ei räjähtänyt, mutta siitä irtosi iso palanen. Mielestäni en osunut mihinkään. Onneksi lopussa kävi kannaltani hyvin ja nousin takaisin palkintopallisijoitukselle, Räikkönen sanoi Motorsport.comille.

– Olin tänään sekä epäonninen että onnekas. En olisi tietenkään halunnut nähdä, että Sebille käy samalla tavalla. Todella omituinen juttu.

Vaikka Räikkönen ajoi lähes koko kilpailun kakkosena, hän myönsi, ettei Lewis Hamiltonin vauhtiin ollut asiaa.

– Ei tämä helppoa ollut, koko viikonlopun ajan meillä oli samoja ongelmia tietyissä kohdissa rataa. Kilpailussa ongelmat olivat samoissa paikoissa. Yritin pysyä Lewiksen peesissä, mutta ero kasvoi, meillä ei vain ollut ihan riittävästi vauhtia.

– Nyt tilanne on se, että jos jäämme startissa Mercedesten taakse, emme pysty voittamaan heitä, Räikkönen sanoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!