Kimi Räikkösen mielestä hänen ja Valtteri Bottaksen kolareista on tehty liian iso numero vain siksi, että he ovat molemmat suomalaisia.

Kaksikko on osunut toisiinsa viime kausina useammankin kerran, tuorein tapahtui Bakussa, kun Bottas tuli kakkosmutkaan aggressiivisesti ja työnsi Räikkösen seinään. Räikkönen kävi tiimiradiossa asiasta todella kuumana.

Nyt tunteet ovat rauhoittuneet ja Räikkösen mielestä asia on saanut liian isot mittasuhteet.

– Emme tunne toisiamme Bottaksen kanssa mitenkään erityisen hyvin, joten vaikka olemmekin molemmat suomalaisia, tämä on aika sama asia kuin kenen tahansa muun kuljettajan kanssa. Hän on aika paljon minua nuorempi, joten olemme ajaneet toisiamme vastaan kilpaa vasta F1:ssä. Nyt tästä on tehty liian iso asia vain siksi, että olemme molemmat suomalaisia, Räikkönen sanoo ESPN:llä.

– Jos toinen ei olisi suomalainen, ei tästä olisi tullut mitään kohua. Mutta olihan se ikävä juttu meille, menetimme paljon pisteitä, kun jouduin keskeyttämään ilman omaa syytämme.

Räikkönen ja Bottas kolaroivat myös kaudella 2015 Meksikon ja Venäjän osakilpailuissa.

– Näin tässä lajissa joskus tapahtuu. Toisinaan syy on minussa, joskus hänessä. Mutta kuten sanoin, tällaista tapahtuu.

Myös Espanjan GP:ssä kaksikko kolisteli, kun Räikkönen jäi ykkösmutkassa Bottaksen ja Max Verstappenin väliin. Räikköseltä kysyttiin, pitäisikö Bottaksen muuttaa ajatusmaailmaansa jarrutuksissa.

– En minä tiedä. Tiedän vain, että nyt hän jarrutti liian myöhään, eikä saanut enää tilannetta hallintaansa. Kyllä hän varmasti yritti välttää osumasta minuun, mutta ajoi kanttikivien yli ja auto lähti vähän käsistä. Oikeiden päätösten tekeminen kovassa vauhdissa ei ole aina niin helppoa.

– Me kaikki yritämme taistella radalla toisiamme vastaan niin kovaa kuin pystymme. Taistelun on oltava myös niin puhdasta kuin mahdollista. Toivottavasti vastaavaa ei koskaan enää tapahdu, mutta ei sitä voi tietää, Räikkönen sanoi.

Juttua korjattu: Venäjän ja Meksikon kilpailuja ei ajettu peräkkäin, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.