Esapekka Lappi otti uransa ensimmäisen WRC-voiton Jyväskylässä vasta neljännessä kuninkuusluokan kilpailussaan. Hän oli kilpailussa jopa ylivoimainen, eroa kakkoseksi tulleeseen Elfyn Evansiin kertyi 36 sekuntia.

– Aivan uskomaton fiilis, iso kiitos tiimille. Minulla on edelleen aika vähän kokemusta, joten on vielä paljon oppimista. Nyt olin kotikentällä ja siitä oli varmasti hiukan etua. Minun oletettiin täällä olevan kova ja niin olinkin, Lappi hymyili maalissa lukuisten onnittelijoiden keskellä.

Juho Hänninen ja Evans kävivät tiukan taistelun kakkossijasta, Hänninen johti 0,9 sekunnilla ennen Power Stagea. Evans vei tiukan kamppailun 0,3 sekunnilla.

– Halusin olla kakkonen, mutta tein pienen virheen tällä pätkällä. On silti oltava realisti, kyllä se ensimmäinen podiumpaikka on aika hyvä juttu, Hänninen sanoi.

Teemu Sunisen etupuskuri irtosi toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, joten hän ajoi viimeisen pätkän ilman sitä. Vauhti riitti kuitenkin helposti pitämään Craig Breenin takana ja Suninen oli kilpailussa neljäs.

– En pysty oikein sanomaan mitään. Vauhti oli hienoa ja taistelimme kakkossijasta. Tein sitten sen virheen ja nyt pettymys on valtava. Mutta eiköhän tämä huomenna kirkastu. Tein kaksi virhettä ja ne pudottivat minut neljänneksi, silmin nähden pettynyt Suninen sanoi.

Jari-Matti Latvala menetti pelin kokonaiskilpailussa jo aikaisemmin auton hajottua. Power Stagella oli mahdollisuus saada viisi pistettä, Latvala löikin pelkäämättä aivan kaiken likoon.

– Oli aika täydellinen pätkä, muutamassa paikassa tuli ihan pieni virhe, mutta vedettiin kyllä niin maksimilla kuin tällä Yariksella pääsee, Latvala hymyili maalissa.

Latvala jäi kuitenkin Power Stagen neljänneksi, ero ykköseen Ott Tänakiin oli 2,3 sekuntia.