© Kuva: Getty Images

Villiä spekulointia! – McLaren yhteistyöhön Ferrarin kanssa?

McLarenin tähänastinen kausi F1:ssä on ollut täysi farssi. Talli ei ole vielä onnistunut avaamaan pistetiliään tällä kaudella.

Tallin ongelmat tiivistyvät yhteistyöhön moottorivalmistaja Hondan kanssa. Honda ei ole kyennyt tuottamaan tallille moottoria, joka on kilpailukykyinen saatika kestävä.

McLarenilla ollaan luonnollisesti tyytymättömiä yhteistyöhön Hondan kanssa ja viimeisimmät huhut kertovat, että talli olisi irtaantumassa Honda-sopimuksesta.

Huhut kertovat McLarenin siirtyvän ensi kaudeksi takaisin Mercedeksen valmistamiin moottoreihin.

Motorsport.comin kolumnisti Adam Cooper kirjoittaa, että McLarenin ja Mercedeksen huhuttu yhteistyö on kaikkea muuta kuin varmaa. Cooper kirjoittaa, että Mercedes ei välttämättä ole kovin halukas luovuttamaan tietotaitoaan moottoreiden suhteen kilpailevalle tallille.

Cooperin mukaan ratkaisu McLarenin moottoriongelmaan saattaa löytyä yllättävästä yhteistyöstä.

– Ajatus kuulostaa hullulta mutta McLaren voisi olla Ferrarin kanssa yhteistyössä samaan tapaan kuin Sauber oli Petronaksen kanssa yhteistyössä vuosien ajan. Toinen mahdollisuus McLarenille voisi olla Ferrarin moottorin käyttämistä Alfa Romeon nimellä.

Sergio Marchionne (Fiatin johtaja) on useaan otteeseen todennut, että haluaa tuoda Alfa Romeon brändin näkyville F1:siin. Yhteistyö McLarenin kanssa olisi nerokas ja yllättävä tapa toteuttaa suunnitelma.

Cooper huomauttaa vielä, että Ferrarin yhteistyö Sauberin kanssa päättyy tähän kauteen, joten tallilla olisi mahdollisuus aloittaa uusi yhteistyö F1:sten sisällä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.