Red Bull osoitti eilen Bakun vapaissa harjoituksissa todella hyvää vauhtia. Ensimmäisessä sessiossa Red Bull -kuljettajat löytyivät sijoilta yksi ja kaksi. Max Verstappen ajoi ylivoimaisesti nopeimman ajan P1:ssä. Toisissa harjoituksissa Verstappen oli jälleen nopein, mutta Mercedeksen Valtteri Bottas kiilasi tuloksissa Daniel Ricciardon eteen toiseksi jättäen australialaisen kolmanneksi.

Red Bull toi Bakuun kasapäin päivityksiä. Talli päivitti autojensa aerodynamiikkaa ja Renault’lta tuli moottoripäivitys, jonka Renault-pomo Cyril Abiteboul väitti tuovan vauhtia lisää jopa kaksi sekunnin kymmenystä kierroksella.

Sekä Bottas, Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel uskovat Red Bullin olevan kärkitaistelussa Bakussa jäädäkseen.

– Red Bull vaikuttaa yllättävän kovalta. Saatamme nähdä kolmen tallin taistelun, Bottas sanoi harjoitusten jälkeen.

– He ovat löytäneet hyvät asetukset ja nyt meidän on tehtävä töitä ja löydettävä ne myös, hän jatkoi.

Myös Hamilton, jolla oli suuria ongelmia löytää vauhtiaan harjoituksissa, ylisti Red Bullin vauhtia.

– Ferrarit näyttävät vahvoilta, kuten aina. En tiedä Red Bullista, että toivatko he päivityksiä tänne, mutta he olivat fantastisia. Meillä saattaa olla tulossa kolmen tallin kisa, mikä olisi loistavaa, Hamilton hehkutti.

Vettel oli tyytyväinen Ferrarin vauhtiin, mutta hänkin huomioi Red Bullin kovan vauhdin.

– En usko, että se (kärjen saavuttaminen) on paljosta kiinni, se on hyvin tasaista. Red Bull vaikuttaa kyllä aika nopealta. Ei vain kierroksella, vaan he vaikuttivat kilpailukykyisiltä molempien sessioiden ajan, Vettel kertoi näkemyksensä.

Lähde: Motorsport.com