Toro Rosson tallipäällikkö Franz Tost on tyytyväinen kuljettajakaksikkonsa tähänastiseen kauteen. Kuljettajien välit ovat viime aikoina olleet hieman kireät.

Alkuviikosta Daniil Kvjat laukoi kitkeriä kommentteja tallitoveristaan Carlos Sainzista.

Kaksikon kiista alkoi siitä, kun Sainz antoi medialle kommentteja, joiden mukaan talli suosi Kvjatia aika-ajojen ajojärjestyksessä.

Red Bullin kakkostiiminä, Toro Rossolla on vuosien saatossa nähty paljon nuoria kuljettajia. Tällä hetkellä Red Bullilla ajava Max Verstappen ponnisti aikoinaan tähteyteen Toro Rossolta.

Tämänhetkinen Toro Rosson kuljettajakaksikko on verrattain kokeneempi kuin tallin aikaisemmat kuljettajaparit. Carlos Sainzilla on kolmas kausi käynnissä F1:ssä ja Daniil Kvjat teki debyyttinsä sarjassa vuonna 2014.

– Tämä on kiistatta kokenein kuljettajakaksikko, joka Toro Rossolla on nähty. Kykenemme taistelemaan valmistajien sarjassa viidennestä sijasta. Se ei olisi mahdollista tulokkailla, huomauttaa Toro Rosson tallipomo Franz Tost GP Gazzettelle.

Tost kehuu vuolaasti suojattiensa esityksiä. Carlos Sainz on kerännyt tällä kaudella 25 pistettä ja Daniil Kvjat 4 pistettä.

– Olen äärimmäisen tyytyväinen heidän suorituksiin. Carlos on ollut kolmannessa aika-ajo-osiossa lähes joka kisassa.

– Daniil on ollut hieman epäonnekas, tekniikka on pettänyt hänen autossaan liian usein. Venäjän GP:n viimeisen 14 kierroksen aikana näimme, että hän on todella nopea kuljettaja.

– Meidän pitää pystyä tarjoamaan hänelle (Kvjat) paras mahdollinen tekninen kokonaisuus, sillä hänen ajotaitonsa ovat aivan F1:n kärkiluokkaa.