Reilu viikko sitten Monacossa Haas teki historiaa, kun molemmat kuljettajat ottivat pisteitä tallille samassa kilpailussa. Tämä oli ensimmäinen kerta tallin historiassa. Romain Grosjean sijoittui kahdeksanneksi ja Kevin Magnussen kymmenenneksi.

Haasin tallipäällikkö Günther Steinerin mukaan Haasilla on edellytykset nousta tasaiseksi pisteille sijoittujaksi, mutta helppoa se ei tule hänen mielestään olemaan.

Haas taistelee erittäin tasaisessa keskikastissa, jossa on erittäin tuottavaa, jos saa molemmat autot pisteille.

– Totta kai se (molempien kuljettajien pisteille saaminen) helpottaisi, mutta olemme luottavaisia, sillä olemme olleet pisteillä neljä kertaa kuudesta kilpailusta, Steiner sanoi Fox Sports Asian mukaan.

– Australiassa meiltä hajosi turboahdin, kun olimme seitsemäntenä, joten ainoa kisa, jossa emme olleet pistesijoilla oli Venäjällä.

Kehitystä tallipäällikön mukaan viime kaudesta on tullut.

– Olemme olleet kaikissa kilpailuissa hyvissä asetelmissa, joten olemme paljon vakaammassa asemassa kuin viime kaudella.

Kärkitallit Ferrari, Mercedes ja Red Bull vievät kymmenestä pistepaikasta käytännössä kuusi, jos ongelmia ei ilmene. Tämä luo Güntherin mielestä lisää haastetta keskikastin talleille, kun heille jää vain neljä pistepaikkaa. Toisaalta hänen mukaansa Noilla neljällä paikalla on mahdollista kuroa todella paljon eroa muihin, jos onnistuu saamaan molemmat kuljettajat pisteille.

– Huipun ja pohjan välillä on niin vähän eroa. Jos et ole pisteillä, se näyttää pahalta. Mutta kuusi kymmenestä pistepaikasta on jo varattu normaalisti. Se jättää vain neljä paikkaa, joista taistella.

– Saat kaksi hyvää suoritusta ja olet siellä. Se osoittaa kuinka tasaista keskikastissa on. Meille se, että olemme olleet neljä kertaa pisteillä kuudesta, on näyttö onnistumisesta.