Toto Wolff sanoo, että kolaroinnin rangaistuksista ja aikomuksistaan huolimatta Lewis Hamiltonin ja Sebastian Vettelin pitäisi toimia esimerkin näyttäjinä nuorille kuljettajille heidän ollessa sarjan johtokuljettajia. Samalla Wolff vieritti syytä Ferrari-kuljettajan niskoille.

Bakun GP:n 19:nnellä kierroksella Hamilton temppuili turva-auton perässä aiheuttaen Vettelin ajamisen peräänsä. Vettel tuohtui tästä, ja ajoi Hamiltonin rinnalle ennenkö käänsi autonsa tätä päin niin, että kuljettajien renkaat osuivat yhteen.

Vettel sai rangaistuksen törttöilystään, mutta Mercedes-pomo peräänkuuluttaa silti kuljettajilta vastuuta lajin kärkiniminä, ja haluaa molempien parantavan käytöstään radalla.

– Ensinnäkään Lewis ei tehnyt mitään väärää, näemme sen datasta. Meidän on kuitenkin tiedostettava, että miljoonat ihmiset seuraavat lajiamme mukaan lukien nuoret tulevaisuuden kuljettajat. Toimintamme radalla toimii heille esimerkkinä, ja jaetut rangaistukset tilanteista kertovat mikä on hyväksyttävää, Wolff aloittaa.

– Sen takia tuomioiden on oltava hyvin harkittuja. Toivon Charlien ja muiden pitävän sen mielessä.

– Jos kuljettaja tekee jotakin tuollaista suutuksissaan tarkoituksella, on rangaistuksen kokoa mietittävä kunnolla. Hän on nelinkertainen maailmanmestari, ja roolimalli F1:sissä nuorille kuljettajille. Hän näyttää mikä on sallittua ja mikä ei. Sen takia tätä on hyvin vaikea ymmärtää, Wolff päättää.