© Kuva: Getty Images

Kuinka hyvä Robert Kubica oli? – ”Luultavasti sukupolvensa paras”

Robert Kubica teki kuuden vuoden tauon jälkeen paluun F1-auton rattiin testatessaan Renaultin vanhaa autoa Valencian kilparadalla.

Kubica oli vakavassa rallionnettomuudessa vuonna 2011. Onnettomuuden seurauksena Kubican toinen käsi vammautui pysyvästi.

Kubican paluu F1-auton rattiin sujui mainiosti. Puolalainen ajoi 155 kierrosta Valenciassa ja oli Renaultin toista testikuljettajaa Sergei Sirotkinia nopeampi.

Kubican menestys testiradalla käynnisti välittömästi huhumyllyn puolalaisen paluusta kilpakuljettajaksi F1:siin. Puolalaisen paluu F1-rattiin olisi yksi urheiluhistorian hienoimmista paluutarinoista.

Skysportsin F1-kolumnisti Mark Hughesin mukaan Robert Kubican kyvyt kilpa-ajajana ovat päässeet unohtumaan suurelta yleisöltä.

– Sukupolvi, johon kuuluu Lewis Hamilton, Sebastian Vettel ja Fernando Alonso – Kubica oli luultavasti paras. Tämä oli Fernando Alonson näkemys.

Hughesin mukaan Lewis Hamiltonkin noteerasi aikaisessa vaiheessa puolalaisen kyvyt. Kubica ja Hamilton ajoivat myös tallitovereina F3:ssa. Kahdesta nuoresta lupauksesta, Kubica oli nopeampi.

– Lewis Hamilton piti häntä parhaana kuljettajana, ketä vastaan hän on ajanut kilpaa juniorivuosina.

Robert Kubica on itse ottanut kantaa huhuihin, joiden mukaan hän olisi tekemässä paluuta F1:siin.

Puolalainen totesi Valencian testiajojen jälkeen, että tämä on tuskin viimeinen kerta kun hänet nähdään F1-ratissa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!