Kimi Räikköselle sattui ja tapahtui Bakun GP:ssä. Tuloksena oli keskeytys. Neljästä viime kilpailusta Räikkösellä on vain 24 MM-pistettä.

Tallikaveri Sebastian Vettel jatkaa yhä MM-sarjan kärkipaikalla 153 pisteellä, Räikkönen on jäänyt jo huimat 80 pistettä eli tasan 10 pistettä kilpailua kohden. Ja se on aivan liikaa. Tällä tahdilla tallikaverien ero kauden päätteeksi on 200 pistettä.

[nosto tasoitus=”oikea”]
Räikkösellä on ollut paljon epäonneakin, mutta faktaa on, että mies on näyttänyt närhen munia aivan liian harvoin. Monacon paalupaikka, kisan nopeimmat kierrokset Australiassa ja Venäjällä, podiumit Venäjällä ja Monacossa. Siinä Räikkösen kauden kohokohdat ja näytöt vauhdistaan.[/nosto]

Räikkösellä on ollut paljon epäonneakin, mutta faktaa on, että mies on näyttänyt närhen munia aivan liian harvoin. Monacon paalupaikka, kisan nopeimmat kierrokset Australiassa ja Venäjällä, podiumit Venäjällä ja Monacossa. Siinä Räikkösen kauden kohokohdat ja näytöt vauhdistaan.

Jo nuo osoittavat, että vauhtia on edelleen, mutta valitettavasti Räikkösellä on isoja vaikeuksia saada kaikkia palikoita osumaan kohdilleen samaan kisaviikonloppuun. Siinä missä Sebastian Vettel on siinä onnistunut, Räikkösen esitykset ovat heiluneet laidasta laitaan.

Ferrari on päässyt pitkästä aikaa mestaruusvauhdin makuun. Sen autolla on tällä kaudella mahdollisuus ottaa sekä kuljettajien että valmistajien mestaruus. Mutta jos Räikkönen ei pysty tuomaan riittävästi pisteitä, jää ainakin jälkimmäinen haaveeksi; Mercedeksen Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas pystyvät ajamaan selkeästi tasaisemmin kilpailusta toiseen.

[nosto tasoitus=”oikea”]Kaikki on nyt kiinni hyvin pitkälti Räikkösestä itsestään. Epäonnelle ei mitään voi, mutta silti tasaisempaan ajamiseen pitäisi pystyä. 12 kilpailua on aikaa näyttää. Vahva veikkaukseni on, että jos Ferrari pystyy kääntämään MM-taistelun itselleen, Räikkönen jatkaa. Jos ei, hänelle näytetään ovea.[/nosto]

Ferrarille on sopinut sekä selkeä ykkös- ja kakkoskuljettaja että myös kaksi kokenutta kuljettajaa kautta historian. Nämä seikat puoltaisivat Räikkösen jatkoa ensi kaudellakin, mutta kyllä Ferrarilla osataan myös laskea. Jos he näkevät, että Räikkösen tuoma pistemäärä ei riitä valmistajien MM-taistelun kärkirähinöihin, suomalainen saa lähteä.

Kaikki on nyt kiinni hyvin pitkälti Räikkösestä itsestään. Epäonnelle ei mitään voi, mutta silti tasaisempaan ajamiseen pitäisi pystyä. 12 kilpailua on aikaa näyttää. Vahva veikkaukseni on, että jos Ferrari pystyy kääntämään MM-taistelun itselleen, Räikkönen jatkaa. Jos ei, hänelle näytetään ovea.

Vettel ja Räikkönen ovat ajaneet nyt Ferrarilla tallikavereina kilpaa 48 GP:tä. Niissä Vettel on poiminut 643 pistettä, Räikkönen 409. Keskimäärin kisaa kohden Vettel on kerännyt 13,4 pistettä, Räikkönen 8,5. Se on samalla autolla valtavan iso ero. Jos Kimi Räikkönen ei pysty tuota eroa kaventamaan, hänen aikansa Ferrarilla on loppumassa.

Lauri Hollo