McLarenin Fernando Alonso haluaa tulla muistetuksi yhtenä autourheiluhistorian suurimmista kuljettajista. Tähän tavoitteeseen päästäkseen hän on nyt kääntänyt katseensa niin sanotun ”triplakruunuun” tavoittelemiseen.

Monacon GP:tä, Indy500-kilpailua sekä Le Mansin 24 tunnin ajoa pidetään moottoriurheilun kruununjalokivinä. Historia tuntee kuitenkin vain yhden kuljettajan, joka on kyennyt voittamaan nämä kaikki kolme mittelöä: Grahan Hillin.

Kaksi kertaa Monacon GP:n voittoa urallaan juhlinut Alonso kilpailee tunnetusti tänä vuonna Indianapoliksessa, eikä espanjalainen ole tehnyt epäselväksi tavoitettaan pyrkiä taistelemaan jopa voitosta haastavalla ovaaliradalla.

Le Mansissa Alonsoa ei olla vielä nähty, mutta mies on puhunut jo vuosia lämpimästi klassikkokilpailusta. Voiton saavuttaakseen hänen täytyisi kuitenkin saada paikka LMP1-luokan kärkitiimeistä.

Tällä hetkellä voitosta voivat taistella realistisesti vain tehdastallit Toyota ja Porsche. Vaikka Nico Hülkenberg kävikin voittamassa kilpailun sensaatiomaisesti Porschen riveissä vuonna 2015, ei Alonsolle olla valmiita levittämään punaista mattoa kyseisten tiimien toimesta. Ainakaan lähivuosina.

– Tällä hetkellä meillä on käytettävissä kaksi autoa (ja kuusi kuljettajanpaikkaa), joten meillä ei ole tilaa hänelle autossamme. Ei tämän vuoden kisassa, eikä liioin 2018, Porschen tallipomo Andreas Seidl toteaa Autosportille.

Hülkenbergin ajaessa Porsche ajatti kolmea autoa, mutta kiristyneiden budjettien myötä vastaavaa panostusta ei olla näkemässä lähivuosina.

Toyotan tallipomo Rob Leupen myötäilee Porschen linjaa.

– Tällä hetkellä tilanne on balanssissa. Meillä ei ole mitään tavoitetta saada Alonson kaltaista suurta nimeä mukaan, Leupen toteaa.