Venäjällä uransa ensimmäisen GP-voiton ottanut Mercedeksen Valtteri Bottas oli F1:n virallisten nettisivujen haastattelussa.

Bottakselta kysyttiin, kuinka paljon auton säätämisellä on ollut merkitystä alkukauden kilpailuissa ja myös tulevassa Espanjan GP:ssä.

– Tämä vuosi ei ole siinä mielessä helppo. Taistelu Ferrarin kanssa on tasainen, ja kaikki on hyvin pienestä kiinni. Joka ikinen pienikin juttu on tärkeä. Uusia osia tulee koko ajan lisää ja ne pitää saada toimimaan yhdessä. Meillä on autossa vielä monta osa-aluetta, joissa on parannettavaa, joten tulemme koko ajan vahvemmaksi, Bottas arvioi.

Espanjan kilpailua Bottas uumoilee jälleen erittäin tasaiseksi, mutta näkee yhden edun Mercedeksellä.

– Olemme olleet aika-ajoissa hiukan niskan päällä. Kilpailu on kuitenkin todella tasaväkistä. Aika-ajon merkitys on jälleen suuri, koska alkukauden kilpailut ovat osoittaneet, että ohittaminen on vaikeaa.

Bottakselta tiedusteltiin, miten hän juhli Venäjän GP:n voittoaan.

– Olisihan se ollut julmaa, jos emme olisi lainkaan juhlineet, voitto oli kuitenkin ensimmäiseni. Sotshissa emme juhlineet, koska minun oli lennettävä heti maanantaina Budapestiin, mutta siellä pidin hieman hauskaa.

– Kaikki tämä on minulle unelman toteutumista. Mutta niin on ollut koko urani. 81 kilpailua tähän meni aikaa, on siinä ehtinyt vettä virrata sillan alla. Tämä on yksi rajapyykki urallani, mikä tuntuu tietenkin todella hyvältä.

– Sitä voittamisen tunnetta on vaikea kuvailla, se tuntuu niin erityiseltä. Pidän silti itseäni ihan samana ihmisenä, mitä olin kartingissa 6-vuotiaana. Rakastan yhä ajamista samalla tavalla. Sen tajuaminen, että todellakin voitti viimein, kesti pari päivää. Mutta sitten on palattava maan pinnalle, kohta on taas uusi kilpailu ja sitten seuraava, Bottas sanoi.

– Jos pilvissä leijuu liian kauan, tulee ryminällä alas. Parempi ratkaisu on keskittyä täysillä taas seuraavaan kilpailuun ja yrittää voittaa jälleen.