Lupaavista lähtökohdista viikonlopun Monacon kisaan lähtenyt Valtteri Bottas koki olleensa epäonninen jäädessään ulos palkintopallilta sijoittuen neljänneksi.

Hyvin sujuneiden aika-ajojen jälkeen Bottas starttasi kisaan kolmannesta lähtöruudusta, Ferrari-kaksikon takaa.

Suomalaiskuskin hyvin alkanut kisa sai käänteen, kun Bottaksen varikkokäynnin myötä Redbullin Daniel Ricciardo onnistui ajamaan sarjan nopeita kierroksia, joiden myötä australialaiskuski nousi viidenneltä sijalta kolmanneksi.

– Olimme ehdottomasti epäonnisempia tänään kuin Red Bullit ja Ricciardo. Ollessani Carlos Sainzin takana jumissa, kuormitin jarrujani ja samlla Ricciardo ajoi nopeita kierroksia, Bottas analysoi ESPN:n mukaan.

Bottakselle avautui mahdollisuus napata takaisin kolmas sija itselleen, kun Ricciardo ajoi mutkan leveäksi. Suomalaiskuski ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään tilaisuuttaan ja Ricciardo pysyi Mercedes-kuskin edellä.

– Se oli oikeastaan ainut mahdollisuuteni ottaa kolmas sija takaisin. En usko, että oli kovin kaukana etteikö hänen (Ricciardo) autostaan olisi hajonnut jotain. Koen, että hän oli onnekas tilanteessa, Bottas jatkoi pettyneenä.